zo aug 11 @07:00 -
Opening Scoutingjaar
za sept 07 @15:30 - 07:00PM
Verhuurd aan ENC De Perekker

Op 13 en 14 april liepen de Gidsen en Verkenners de Maaslandhike, een flinke wandeltocht op de grens van Brabant en Limburg ter hoogte van Boxmeer.

Met behulp van allerlei routetechnieken moesten onze leden de weg naar de posten vinden.
Een voorbeeld van zo'n routetechniek is de kralentocht: Gele kraal? Linksaf. En bij de volgende situatie even opletten, want daarna komt er een oranje kraal.
Bij de posten werd even gepauzeerd en een spelletje gespeeld, waarvan de punten meespelen in een onderlinge competitie.

Halverwege de route kwamen de scouts aan bij de bivak waar ze hun eigen gemaakte frietbuiltentjes opzetten en hun avondeten op het kampvuur maakten.
Na een gezamenlijk spel verdwenen de meeste scouts al gauw in hun tent.
Zo'n dag is namelijk niet niks! De volgende ochtend vervolgde de Gidsen en Verkenners de tocht, over de pond bij Afferden.
Gelukkig was iedereen weer fris en fruitig (toch?)
Met groot enthousiasme werd de laatste post behaald, waar nog even een vlotvaartochtje over het water te wachten stond.
Daarna was de échte eindstreep behaald!

Op de uitslag van de competitie moet nog even gewacht worden, die wordt bekend gemaakt op het zomerkamp.
In de tussentijd heeft gelukkig iedereen genoeg tijd om weer bij te slapen van dit uitdagende weekend.

apr 06

Techtown Boekel 2019

ZATERDAG 6 APRIL 2019,  van 10.00 – 16.00 UUR

Techniek is overal om je heen.
Je kunt het zo gek niet bedenken of er komt techniek aan te pas.
Een ontwikkeling die alleen maar sterker wordt in de toekomst.
En weet je wat zo mooi is?
Techniek is zó breed dat iedereen er zijn ei in kwijt kan.
Jongens en meiden, op alle niveaus en met allerlei kwaliteiten.
Jij dus ook!

Kennismaken met de wereld van techniek?
Interesse in een stageplek, afstudeeropdracht of interessante baan?
Kom naar TechTown Boekel!

TechTown vindt plaats op industrieterrein De Vlonder in Boekel.
Vijf bedrijven openen daar hun deuren voor jou, te weten Van Doren Engineers, Autobedrijf Arjan van Houtum, VanBoxtel, Elvro en Metallure.
Twee andere deelnemers, Melis Techniek en Black Box Engineering presenteren zich bij een van deze bedrijven binnen.
Ook zijn er stands van diverse opleidingen waar je projecten kunt bekijken en al je vragen kunt stellen.
Je bent vrij om overal binnen te lopen!
Parkeren kan op het grasveld bereikbaar via de Wilhelminastraat of tegenover De Vlonder 3 (beperkt aantal plaatsen).

Van Doren: De Vlonder 3
Van Houtum: De Vlonder 7-9