do mrt 07 @07:00 -
Tweede Paasdag

apr 05

GPS-hike in Alphen

Afgelopen paasweekend namen enkele Scouts uit Boekel deel aan een GPS-hike te Alphen [HIT].
Deze HIT werd georganiseerd door Scouting Nederland.
Samen met een groepje hebben ze door de grensstreek van Noord-Brabant en Belgiƫ gelopen.
Onderweg kwamen ze posten tegen waar altijd iets te doen was.
Elke avond hebben ze geslapen in een ander subkamp.
Bij het kampvuur hebben ze sterke verhalen uitgewisseld of blaren vergeleken.
Want soms was het best een beetje afzien: je loopt op vrijdag en maandag ongeveer 9 kilometer en zaterdag en zondag ongeveer 20 kilometer.
Tenminste... als je de juiste coordinaten had gevonden...

Wat is een HIT ?
De HIT is een landelijk evenement van Scouting Nederland.
Het staat voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities, en wordt ieder jaar gehouden in het Paasweekend.
Op verschillende plekken, verspreid over Nederland (en een beetje Belgiƫ en Duitsland) kun je alleen of met je scoutingvrienden naar een leuk en gezellig weekend, samen met andere scouts uit het hele land.
De HIT is het enige scouting-evenement waarbij JIJ mag kiezen wat voor gaaf avontuur je gaat beleven.
Dat kan bijvoorbeeld een hike zijn: je loopt, fietst, vaart of rijdt daarbij een route door de omgeving, en komt ondertussen verschillende posten tegen.
Of je kiest voor een interessekamp: je leert er bijvoorbeeld kamperen, paardrijden, koken, EHBO of je beleeft een spannend avontuur rond een themaverhaal.
En wie van een echte fysieke uitdaging houdt, kan kiezen voor een trappersexpeditie waarbij je conditie en je uithoudingsvermogen flink op de proef worden gesteld.

Meer informatie kun je vinden op: https://hit.scouting.nl/startpagina/algemene-informatie

Je opgeven voor een HIT kan via: https://hit.scouting.nl/hit-activiteiten-2018/hit-kiezer-2018

Lees 654 keer Laatst aangepast op zaterdag, 14 april 2018 11:07