za feb 22 @08:01 -
do feb 27 @08:01 -
vr feb 28 @08:01 -

Nieuws

Nu de eerste sneeuwklokjes het nieuwe jaar inluiden, voorzien wij je graag van het aanbod aan kampen en leiderscursussen in 2020 van Stichting Trapperskamp Vucht / Luxemburgse Ardennen
Zie ook bijlage.

2019 was een mooi scoutingjaar.
Het jaar zat vol met geweldige kampen, leuke opkomsten en onvergetelijke momenten.
Scouting Boekel wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.
We zien jullie graag weer in 2020!

Beste Scouting Boekel-vrijwilliger,

Op zaterdag 18 januari 2020, van 20:30 tot 02:00 uur, organiseren we in Blokhut D'n Perekker weer het jaarlijkse vrijwilligersfeest om alle vrijwilligers van 2019 te bedanken, onze jubilarissen in het zonnetje te zetten en stil te staan bij de scoutingcarrière van de afscheidnemers.
Uiteraard ben je uitgenodigd!
We horen graag uiterlijk 5 januari of je wel of niet aanwezig bent en of je een introducé meeneemt.
Aan-/afmelden kan door het beantwoorden van deze mail of door iemand van de evenementencommissie persoonlijk een app’je te sturen.

Prettige jaarwisseling en tot 18 januari!

Groeten,
Evenementencommissie Scouting Boekel

Zatardag zijn de nieuwe Bevers geinstalleerd.
Natuurlijk ging er weer vanalles mis, maar de Bevers hebben er gelukkig voor gezorgd dat alle nieuwe leden tóch geïnstalleerd konden worden.
Wij heten jullie officieel welkom bij Scouting Boekel!

Hallo, Wij zijn de Young Scouts en onze activiteit van de maand is het installatieweekend!
Van 8 t/m 10 november hebben wij allemaal leuke dingen gedaan in en rond de blokhut.
Vrijdagavond zijn we begonnen met een spannend bosspel waarbij we op zoek zijn gegaan naar de 'Rode Diamant'.
Zaterdag zijn we wezen zwemmen en hebben we een speurtocht met gps gedaan.
Na de frietjes hebben we de Scouting Boekel Blokhut quiz en spotlight gespeeld.
De dag werd afgesloten met een leuke film op het grote doek die we vanuit bed hebben gekeken.
Zondag zijn alle ouders, broertjes/zusjes en opa's/oma's komen kijken hoe wij geïnstalleerd werden.
Het was een te gek weekend!

Zit jij in groep 7 of word je dit schooljaar 11 en lijkt het je leuk om op woensdagavond ook mee te doen?
Stuur dan een mailtje naar

Hierbij bedanken we iedereen die heeft meegedaan aan de Rabo ClubSupport
En met name degene die een stem hebben uitgebracht op Scouting Boekel.
Door al die stemmen hebben we een bedrag van € 1.174,43  ontvangen van Rabobank Uden Veghel

Zo kan Scouting Boekel blijven doen wat ze nu al doen.
Mensen samenbrengen. Talenten benutten. Een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen.
Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Onze wereld, buurt voor buurt, beter maken.

Op zondag 6 oktober werd door Scouting Boekel de 43e Scoutwalk georganiseerd.
Met helaas regenachtig weer, namen ongeveer 130 wandelaars deel aan deze herfstwandeling van 25 kilometer.
Dit jaar liep de route via de Handelse bossen richting Kokse Hoeve en vervolgens via Het Hurkske naar de kom van Erp.
Ten slotte liepen de wandelaars via het buitengebied van Boekel terug naar de blokhut.
Onderweg werd voor koffie, soep en appel gezorgd.

Onze jeugdleden hebben weer een grootse prestatie geleverd door veel sponsoren te zoeken en veel kilometers te lopen.
Tijdens de filmavond en -middag worden aan de leden die de hoogste bedragen bij elkaar hebben gesponsord de prijzen uitgereikt.
Voor de bevers en welpen is de filmmiddag op zaterdag 2 november van 13.30 tot 15.30 uur en voor de young-scouts, gidsen, verkenners en explorers is de filmavond op vrijdag 1 november van 19.00 tot 21.00 uur.

Scouting Boekel bedankt alle wandelaars, leden, ouders en sponsors.
Daarnaast dank aan de vrijwilligers, bedrijven en personen die hun materieel en/of diensten geheel belangeloos ter beschikking hebben gesteld.
Dankzij uw en hun medewerking was de 43e Scoutwalk een succes!
Graag tot volgend jaar!

Zo enthousiast als dat we in 2017 waren over scout in zijn we tijdens het weekend van 20, 21 en 22 september met een groep leiding en bestuursleden afgereisd naar het mooi Zeewolde voor een nieuwe editie van scout in.

Vrijdagmiddag zijn we met 8 personen vertrokken richting Zeewolde om alvast de voorbereidingen te treffen om een weekendje daar te kunnen bivakkeren.
Nadat de legertent stond en onze magen waren gevuld kwamen de overige 12 kaderleden aan.
Gelukkig waren zij ruim op tijd zodat we op ons veldje gezamenlijk nog een pilsje konden drinken.
Vervolgens zijn we naar het festivalterrein gegaan om daar onze beste dansmoves te laten zien.
Na een warme nazomerdag en een super gezellige avond zijn we terug gegaan naar de camping.
Een kort verkenningsrondje werd er ook nog gemaakt en daarna naar bed.

Zaterdagochtend kwam iedereen een voor een naar buiten en zagen we de prachtige ochtend zon.
Een prachtig mooie dag stond ons te wachten.
Na een heerlijk ontbijtje zijn we op pad gegaan naar het festivalterrein. In de middag volop in het teken van infostands en workshops.
We hebben spellen gespeeld, informatie gevraagd, een stukje mee het water op met de boot, gezongen met een kazoo.
En ook werd er nog een schitterend pakket voor de welpen gescoord i.v.m. het 100 jarig bestaan.
Na deze middag was het weer tijd om gezamenlijk te eten zodat we snel weer op pad konden.
Een leuke avond met verschillende bandjes en een optreden van Mooi Wark.
Kortom weer een ontzettende geslaagde dag.

Zondag de dag om weer naar huis te gaan.
Weer een schitterende dag en daar hebben we in de ochtend dan ook zeker met z’n alle van genoten.
Vervolgens zijn we toch maar op gaan ruimen.
Een aantal leden zijn nog naar het festivalterrein gegaan en al snel werd de aanhanger aangekoppeld.
Dit betekende einde Scout in 2019 en weer op weg naar Boekel.
Alles opruimen en natuurlijk traditie getrouw; een gezellige afsluiting bij de compaan.

En dan nu: TWEE jaar wachten tot we weer deel kunnen nemen aan dit ontzettend leuke weekend!
Op naar Scout in 2021