vr okt 19 @07:00 -

Geslaagd overvlieg spektakel bij Scouting Boekel op 24 september bij opening nieuw scoutingseizoen.
alle belangstellenden genoten van allerlei leuke activiteiten.

Wie het overvlieg spektakel gemist heeft en ook belangstelling heeft om met Scouting kennis te maken, kan dat altijd nog in de komende weken, bij de verschillende speltakken.
Kijk op deze website en meld je bij een speltak aan, die past bij jouw leeftijd.

Kom jij meedoen in september?
Lijkt jou het leuk om iedere week een nieuw avontuur aan te gaan?
Bij Scouting Boekel spelen we leuke spellen in de bossen, stoken we een gezellig kampvuurtje en maken we pizza’s in eigen oven, bouwen we vlotten, en meer! In de maand september mag je gratis met ons meedoen.
Je hoeft je niet aan te melden, kom naar blokhut d’n Perekker op de Mezenlaan 20.
Kijk wel eerst hieronder wanneer jouw leeftijdsgenootjes bij elkaar komen.
Laat je beste kleding in de kast hangen en trek iets makkelijks aan.
Tot dan!

Bevers (groep 1 t/m 3)
Bij Scouting Boekel heten kinderen uit groep 1 t/m 3 (4 tot 7 jaar) Bevers.
Bevers herken je aan hun rode blouse. Iedere zaterdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur komen de bevers spelen in het dorp Hotsjietonia en komen daar vele personages tegen zoals Stuiter en Sterre Stroom.
Bevers houden vooral van spelen.
Spelen in de natuur, sportief spelen, toneelspelen, of gewoon samen spelen.
Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen.
En daarvoor hoeven ze niet op reis.
In en om onze blokhut is genoeg te beleven.

Welpen (groep 4 t/m 6)
Bij Scouting Boekel heten kinderen uit groep 4 t/m 6 (7 tot 10 jaar) Welpen.
Welpen herken je aan hun groene blouse.
Ben jij in voor iedere week een leuk avontuur?
Dat kan!
Samen met Mowgli en Shanti gaan de welpen iedere week op avontuur in de jungle.
Koken met Balou of pionieren met Kaa de slang.
Maar ook ravotten in de bossen, vlotvatvaren op de vijer en nog veel meer leuke spelletjes.
Er zijn twee welpengroepen, zaterdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur en zaterdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur.

Young Scouts (groep 7)
Scouting Boekel heeft een unieke groep speciaal voor kinderen uit groep 7 (10 – 11 jaar).
De Young Scouts herken je aan hun beige blouse.
Iedere woensdagavond van 18.45 tot 20.45 uur zijn ze in en rondom de blokhut te vinden.
Hier leer je de echte beginselen voor een ware scout, bijv. zelf een vlot bouwen, lopen van leuke tochten, werken met een zakmes, maar natuurlijk ook leuke spellen spelen.
Je zult enerzijds onder strikte begeleiding zijn, anderzijds krijg je steeds meer vrijheid en ben je al erg zelfstandig.

Gidsen en Verkenners (groep 8, klas 1 en 2)
Ga jij samen met de Gidsen (meisjes) of Verkenners (jongens) de wereld ontdekken?
Zelf een keuken, pionieren, koken op een kampvuurtje, bruggen bouwen, uitdagende tochten lopen of ’s avonds bij het kampvuur weerwolvenspel....je kunt het zo gek niet bedenken of de gidsen en verkenners gaan het avontuur aan.
De gidsen en verkenners zijn ook te herkennen aan hun beige blouse.
De gidsen (meisjes) komen samen op maandagavond van 18.45 tot 20.45 uur.
De verkenners (jongens) komen samen op vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

Aanmelden is niet nodig.
Kom naar Blokhut d’n Perekker (Mezenlaan 20) en doe mee!

Aanstaande vrijdag 24 augustus van 19.00 tot 21.00 uur openen we het nieuwe scoutingseizoen.
We beginnen om 19.00 uur met een gezamenlijk spel.
Voor sommige leden is het daarna tijd om afscheid te nemen van het huidige speltak en over te vliegen naar het volgende speltak.
De leiding is al de hele week in touw om een spectaculair overvliegtoestel te bouwen.
Om 20.00 uur starten we met het overvliegen en zal de eerste bever het nieuwe avontuur tegemoet gaan.

Ook jij wordt in scoutfit bij blokhut Den Perekker verwacht.
Kun je niet?
Geef dat dan door aan je eigen speltakleiding.
Ook met vragen kun je bij hen terecht. Ook jouw ouders, broers, zussen, etc zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom bij het overvliegspektakel bij blokhut Den Perekker.
De koffie staat klaar en voor de kinderen is er een traktatie.

Komt dat zien bij blokhut Den Perekker!