De Gidsen en Verkenners van Scouting Boekel hebben de jaarlijks terugkerende Peellandhike gelopen.

Op de startlocatie in de Rips  ging je met z’n tweeën op pad ; met je koppelgenoot liep je ( met een aantal tocht-technieken) van post naar post waar een opdracht klaar stond.
Voor elke tocht en opdracht waren punten te verdienen. Het koppel met aan het eind de meeste punten was de winnaar en won de felbegeerde wisselbeker.
Koken werd gedaan mbv een conservenblik en kampvuurtje.

De bivak ( slaaplocatie ) was in IJsselsteijn , waar  hun zelfgemaakte “frietbuiltentje” werd opgezet.
Al bij al weer een geweldig weekend, waarvan alle Verkenners en Gidsen ontzettend hebben genoten.

Lijkt het jou nou ook leuk om dit mee te maken?..kom dan eens meedraaien bij Scouting Boekel.
Vanaf 4 jaar kun je al bij onze club terecht bij de verschillende speltakken.

apr 05

GPS-hike in Alphen

Afgelopen paasweekend namen enkele Scouts uit Boekel deel aan een GPS-hike te Alphen [HIT].
Deze HIT werd georganiseerd door Scouting Nederland.
Samen met een groepje hebben ze door de grensstreek van Noord-Brabant en België gelopen.
Onderweg kwamen ze posten tegen waar altijd iets te doen was.
Elke avond hebben ze geslapen in een ander subkamp.
Bij het kampvuur hebben ze sterke verhalen uitgewisseld of blaren vergeleken.
Want soms was het best een beetje afzien: je loopt op vrijdag en maandag ongeveer 9 kilometer en zaterdag en zondag ongeveer 20 kilometer.
Tenminste... als je de juiste coordinaten had gevonden...

Wat is een HIT ?
De HIT is een landelijk evenement van Scouting Nederland.
Het staat voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities, en wordt ieder jaar gehouden in het Paasweekend.
Op verschillende plekken, verspreid over Nederland (en een beetje België en Duitsland) kun je alleen of met je scoutingvrienden naar een leuk en gezellig weekend, samen met andere scouts uit het hele land.
De HIT is het enige scouting-evenement waarbij JIJ mag kiezen wat voor gaaf avontuur je gaat beleven.
Dat kan bijvoorbeeld een hike zijn: je loopt, fietst, vaart of rijdt daarbij een route door de omgeving, en komt ondertussen verschillende posten tegen.
Of je kiest voor een interessekamp: je leert er bijvoorbeeld kamperen, paardrijden, koken, EHBO of je beleeft een spannend avontuur rond een themaverhaal.
En wie van een echte fysieke uitdaging houdt, kan kiezen voor een trappersexpeditie waarbij je conditie en je uithoudingsvermogen flink op de proef worden gesteld.

Meer informatie kun je vinden op: https://hit.scouting.nl/startpagina/algemene-informatie

Je opgeven voor een HIT kan via: https://hit.scouting.nl/hit-activiteiten-2018/hit-kiezer-2018

Techniek is overal om je heen.
Je kunt het zo gek niet bedenken of er komt techniek aan te pas.
Een ontwikkeling die alleen maar sterker wordt in de toekomst.
En weet je wat zo mooi is?
Techniek is zó breed dat iedereen er zijn ei in kwijt kan.
Jongens en meiden, op alle niveaus en met allerlei kwaliteiten.
Jij dus ook!

Kennismaken met de wereld van techniek?
Interesse in een stageplek, afstudeeropdracht of interessante baan?
Kom naar TechTown Boekel!

TechTown Boekel vindt plaats op De Vlonder 3 in Boekel.
Deelnemende bedrijven en opleidingen presenteren zich hier in en rond de tent.
Bij aankomst ontvang je een plattegrond en zie je in één oogopslag welk bedrijf of welke opleiding je waar kan vinden!

I.v.m. wegwerkzaamheden is Techtown niet vanuit alle richtingen bereikbaar.
Het parkeerterrein is bereikbaar via de Wilhelminastraat.

Kijk ook op:  http://www.techtownboekel.nl/