Woensdagavond 14 november werd de uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne op feestelijke wijze bekendgemaakt in Theater de Blauwe Kei in Veghel.
Met ruim 700 bezoekers zat de zaal van De Blauwe kei compleet vol.
319 verenigingen en stichtingen uit de 14 kernen van Uden, Veghel en Boekel gingen met een mooie cheque naar huis.

Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk het bekendmaken van de clubs met de meeste stemmen uit Uden, Veghel en Boekel.
Het hoogste bedrag was voor Stichting Jeugdbelangen Zeeland. Zij kregen 626 stemmen, wat gelijk staat aan € 2.216,45.
In de kern Veghel waren de meeste stemmen voor Bouwdorp Veghel in Hout (€ 1.926,12)
Uit de kern Boekel mocht de Speeltrein (€1.472,91) het podium betreden. En Scouting Boekel kreeg maar liefst 345 stemmen wat goed was voor een bedrag van € 1.221,53
Reddingsbrigade Veghel en Budo vereniging De Wai-Kwai, Scouting Uotha Uden en elf samenwerkende Keldonkse clubs kregen een extra bedrag van € 500,- als Clubkas Kanjer, omdat zij op de meest creatieve wijze hun clubkasdoel hebben gepromoot.

Vanwege het 5-jarig bestaan van de Rabobank Clubkas Campagne werd er groots uitgepakt tijdens de Finale Avond.
De verenigingen werden getrakteerd op een feestelijk programma rond het thema ‘Samen bereiken we ons doel’.
De avond werd geopend met een prachtige video over het verenigingsleven in de regio en bestond uit optredens en presentaties van o.a. Liz van den Hurk (deelneemster The Voice Kids), de gehele cast van de Udense Musical en het Opera duo La Primavera.
Niemand minder dan Olympisch kampioen zwemmen Maarten van der Weijden inspireerde de zaal met zijn verhaal over omgaan met tegenslagen en jezelf continu verbeteren.
Na afloop van zijn verhaal kreeg hij een staande ovatie van het publiek.

Scouting Boekel bedankt de Rabobank en iedereen die heeft gestemd waardoor zoveel verenigingen een cheque hebben mogen ontvangen.
En met name die een stem hebben uitgebracht op Scouting Boekel.

Dit weekend zijn ook onze allerjongste leden geïnstalleerd.
De bevers deden leuke spelletjes, een beetje een vies spelletje (jakkie!) en daarna werden ze voorzien van hun allereerste Scoutfit.
Welkom bij de club!

Om de leden te bedanken voor hun inzet tijdens afgelopen scoutwalk, hadden we ook dit jaar weer een filmavond en -middag. In de pauze van de film werden de prijzen uitgereikt aan de leden die de hoogste bedragen bij elkaar hadden gesponsord.
Grote winnaar was Vera van den Tillaart van de young-scouts, ze wandelde ruim 200 euro bij elkaar!
De young-scouts wonnen net als vorig jaar de snoepzak voor het speltak met het meeste sponsorgeld, per lid haalden ze bijna 60 euro op!
Na afloop van de film kregen alle leden nog een leuk aandenken aan de scoutwalk.
Iedereen nogmaals bedankt voor het geweldige resultaat!

Vrijdag 02-11-2018 film en prijsuitreiking van de Scout Walk met Vera als grote winnaar.
En we hadden als speltak een snoepzak gewonnen omdat we als groep gemiddeld het meeste hebben opgehaald.

Daarna een spannend spel in de bossen gespeeld en de avond afgesloten met een potje weerwolven van Wakkerdam.
Zaterdag zijn we gaan zwemmen in Schijndel bij de Molenhei.
In de middag een leuke speeltocht gehad met telefoons en GPS.
s'Aavonds friet van tafel met daarna een blokhut quiz en het sluipspel.
De avond werd afgesloten met de film van Spongebob.
Zondag was de officiële installatie.

We hebben een super weekend gehad.

nov 05

Vader-Zoon weekend 2018

Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober is door de Verkenners het 4 jaarlijkse vaderzoon weekend gehouden.
Aan het weekend werdt deelgenomen door ruim 40 scouting leden met hun vaders

Zaterdag vroeg in de ochtend vertrokken de vaders met hun zonen in enkele groepjes vanuit de blokhut.
Het was een prachtige tocht met diverse opdrachten door de bossen van Elzendorp en St. Anthonis.
Bij aankomst werden de tenten opgezet en een kampvuur gemaakt om ons avondeten op te koken.
Na het avondeten volgde nog een spel met een grote binnenband van een tractor wat er niet altijd zachtzinnig aan toe ging.
Daarna volgde een kampvuur met veel slappe klets.

De volgende morgen werden we wakker onder ijzige omstandigheden.
Na het ontbijt, een race met zelfgemaakte / gepioneerde karren en het opruimen van het terrein en de tenten volgde een tocht terug naar de blokhut.

Welke groep heeft "gewonnen" bij het uitvoeren van de verschillende opdrachten is nog onbekent.

We kunnen terugzien op een prachtig weekend.